newbuz.blogg.se

Vandringen i Grand Canyon

Publicerad 2014-08-15 22:26:33 i Resor och upplevelser,

Under vår USA-resa rådde stenhård konkurrens om titeln "mäktigaste upplevelse" - men vinnare var ändå tveklöst Havasu falls i Grand Canyon. Vi hade förberett oss minutiöst enligt konstens alla regler, och påbörjade således vår vandring med 4 liter vatten per person i packningen, resorb, solskydd, snacks och all-american stetsonhattar. Vyerna var makalösa.
 
 
Nedstigningen i canyonen var tuff för mitt skadade knä. 200 meters höjdskillnad på en kilometer var inte direkt omöjligt, men det kändes. Det var dock ingenting mot hur den kändes när vi gick tillbaka - uppåt... då solen stod högt på himlen. 
 
Vandringen genom canyonen tog nästan precis fyra timmar. Eftersom vi började direkt vid soluppgången så låg canyonen i skugga större delen av tiden.
 
 
Men solen kröp allt närmare...
 
 
Till slut började vi röra oss invid klippväggarna, därhelst skugga gavs.
 
Flera gånger under vår vanding mötte vi "mulexpressen". Ett koppel hästar som drevs av ett par havasupai-indianer. Hästarna bär havasupaifolkets förnödenheter och post, och utgör deras primära länk till yttervärlden. 
 
 
Naturen var dramatisk och märklig. Stora skärvor av canyonen som lossnat och störtat stod ruvande på högkant. 
 
Märkliga formationer.
Dramatiskt...
 
Nedan ser vi ett exempel på en sällsamt sällsam formation iförd stetsonhatt och ansträngt leende.
 
Efter fyra timmar började grönskan smyga sig på oss och vi undrade om det var en hallucination när vatten hördes porla. Men vi var framme vid Supai!
Byn ligger mitt i canyonen och består av några hundra små hus och hagar med hästar.
 
Sålunda var vår vandring till Supai över och vi kunde söka upp vår lodge. Två nätter stannade vi i Grand Canyon innan det var dags att vandra tillbaka. Under den tiden hann vi utforska deras fantastiska vattenfall och överraskas av oväder. Men mer om det i ett annat inlägg. Stay tuned!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julle

En blogg om livet, universum och allting.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela