newbuz.blogg.se

Vaka in gryningen

Publicerad 2016-08-28 20:42:00 i Livet, universum och allting,

Två nätter på raken har jag lidit av sömnbrist på grund av hjärtklappning. Inatt var det extra illa och vid tvåsnåret gav jag upp och tillbringade natten, vakandes i vardagsrummet för att inte störa maken med mitt roterande i sängen. Runt klockan fyra i morse var jag och soffan så grundligt less på varandra att jag tog en långpromenad. Och det var nog det enda som var bra med min sömnlöshet.
 
Jag gick och gick. Himlen var klar och månskäran skarp. Jag gick längst med sjön, i sovande villakvarter och förbi mitt barndomshem. Den första och enda människa jag såg under min vandring var en äldre herre som kom ut ur sitt hus med en kaffekopp i handen och slog sig ner på en stol, precis när jag passerade förbi vid klockan fem. "Godmorgon!" hälsade han pigg och glad och jag återgäldade hälsningen. Vid det laget hade gryningen börjat göra sig påmind med milt gula färger vid horisonten fast månskäran fortfarande avtecknade sig skarpt mot den allt ljusare himlen. 
 
Jag gick över åsen tillbaka, kände mig ensam i världen - på ett skönt sätt - och var hemma innan min omvärld vaknat. Sen följde en ganska hemsk dag fylld till brädden av den trötthet, yrsel och illamående som bara två nätters sömnbrist kan ge. Hjärtat beter sig fortfarande upproriskt och var tredje till tionde slag skallrar genom bröstkorgen så det är omöjligt att slappna av. Med viss oro ser jag natten an, men försöker tänka att jag tack vare detta iallafall fick en magisk morgon där jag såg världen vakna.
 
 

Fönsterrenovering med socialt umgänge

Publicerad 2016-08-28 19:24:14 i Hemmet, Renovering,

Lördagen tillbringades ute i solen, tillsammans med maken och två vänner från jobbet. Vi gick husesyn, fikade jättebullar och drack bubbel innan jag och Per introducerade dem i konsten att renovera gamla fönster. Inte för att vi på nåt sätt är proffs, därtill har vi knappast erfarenhet. Däremot har vi ju börjat fuska lite här och var med våra slitna fönsterbågar, och ville visa vännerna att det inte är fullt så omöjligt som man kanske först tror.
 
Vi stod ute i flera timmar och det slutade med en fullt glasad, stiftad och kittad fönsterbåge till vedboden. Det tackar vi för, och det var så mycket roligare att vara flera som renoverade tillsammans! 
Till höger fönsterbågar och fasad innan renovering, och till vänster desamma efter renovering
Förutom bubbel och fika hade vännerna med sig en stor tjusig hortensia som nu pryder sin plats i vardagsrummet - ibland blir man bortskämd!
 
 

Burkiniförbud och sekulär extremism

Publicerad 2016-08-24 20:37:00 i Filosofi, Livet, universum och allting, Politik,

Läser om burkiniförbudet i franska Nice och Cannes och hur kvinnor på stranden ofredas av poliser, blir bötfällda och avlägsnade
 
Det gör mig så ledsen. Så gränslöst ledsen. 
Och arg! Så inihelvete arg!
 
För sekulär extremism är inte ett dugg bättre än religiös extremism.
För att 2016 ska man väl få klä sig hur tusan man vill på badstranden - tanga eller burkini, sak samma!
Men kanske framför allt - i och med burkiniförbud och legaliserad förföljelse av utvalda religiösa eller kulturella uttryck - så låter man terroristerna få precis som de vill! De oskyldiga människor som så vidrigt mejades ner i Nice, eller andra terrorattacker världen över, pliktade med sina liv för att terroristerna vill så split och väcka rasism som i sin tur föder extremism.
Värsta sortens växelverkan.
Och på det här sättet tillåter vi den att lyckas...
 
 

Om

Min profilbild

Julle

En blogg om livet, universum och allting.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela