newbuz.blogg.se

Sol och rababerkräm

Publicerad 2013-05-31 18:02:31 i Livet, universum och allting,

Idag lämnade jag de civiliserade trakterna och åkte ut i spenaten (aka Sura). Hälsade på Tanja och tog en långpromenad i högsommarvärmen. Därefter gick vi lös på hennes trädgård vilket resulterade i en somrig rabarberkräm med smak från barndomen.
 
Så förflöt tiden denna min sista lediga dag.
 
 

Evil Dead II (1987)

Publicerad 2013-05-31 17:53:22 i Film,

Efter gårdagens inlinesåkande var vi tvungna att varva ner med lite mer Evil Dead, så den här gången blev det Evil Dead II - Dead by Dawn
 
Obegripligt nog är det samma snubbe (Bruce Campbell som Ash) som i samma bil återvänder till samma stuga där hans kompisar blev slaktade i ettan. Det är samma bok och samma kassetband som han finner där och som väcker samma onämnbara ondska till liv. 
 
Vi satt i soffan och tänkte mest:
-What?! Är killen dum i huvudet?*
Vid närmare efterforskning har jag konstaterat att Evil Dead II i praktiken inte är tänkt som en renodlad uppföljare till Evil Dead I, utan snarare en ny variant av den förstnämnda. Därför är de inledande 10 minuterna en komprimerad och nerskalad version av ettan.
 
Efter den mystiska inledningen följer så ett par timmar med demoner, slakt, motorsågar och allt annat som gör livet värt att leva. Kultsekvensen där Ash slåss mot sin egen besatta hand är helt underbar, och dess blodsprutande kulmen ackompanjerat av "Who's laughing now?!" är ännu bättre.
 
Trots att det är ett drygt kvartssekel sen filmen gjordes är den fortfarande häpnadsväckande skruvad.
Groovy.
 
"It's just you and your hand toni-ight..."
 
__________________________________________________________________
*Svaret på frågan är: Ja.

Om

Min profilbild

Julle

En blogg om livet, universum och allting.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela