newbuz.blogg.se

Thor: The Dark World

Publicerad 2013-10-30 22:14:00 i Film, Nördigt,

Friggeboden Chris Hemsworth ikläder sig återigen den röda manteln och axlar rollen som åskguden Thor. Och som han axlar den! Musklerna glänser inoljat i Asgårds nedåtgående sol och han blickar svårmodigt mot horisonten medan han drömmer om sin jordiska flickvän.
Som för övrigt inte sett röken av honom på två år.
Och som fortfarande går omkring och längtar troget.
Det är så tjipp-tjippedidoo-gulligt att man blir blott och enbart tacksam när de onda svartalverna dyker upp. Riktigt kul blir det dock först när opålitlige Loke kommer in i leken på allvar - och man för hundrade gången tvingas konstatera att skurkar ALLTID och UNDANTAGSLÖST är intressantare karaktärer än hjältar. 
Loke är faktiskt en intressant karaktär i så måtto att han faktiskt känns väldigt trogen förlagan i vår nordiska mytologi. I de gamla sagorna är Loke en trickster som utför de mest överjävliga och ondsinta handlingar, men också med charm och list lyckas ta gudarna ur knipor och återvinna deras förtroende... bara för att återigen så osämja och split och orsaka död och kaos. Man blir inte klok på om det finns gott i honom överhuvudtaget, eller om allt bara är ett spel för egen vinnings skull.
I de gamla sagorna får man till sist svaret på vilken sida han väljer att tillhöra.
Om filmen speglar detta låter jag vara osagt.
I vilket fall ger jag den fyra hammare av fem mjölniga.
En för Chris Hemsworths muskler.
En för Stan Lees traditionsenliga inhopp.
Och två för Lokes dubbla natur. En superskurk att älska.
Tadaa

Varför ha ett sexpack?

Publicerad 2013-10-30 07:40:30 i Choklad, Mat och dryck,

För första gången i vuxen ålder har jag fått en kagge!
Sambolivets fredagsmys (och helgmys, och måndagsmys...för att inte tala om tisdags-, onsdags- och torsdagsmys) har lämnat odiskutabla spår på min kropp och alla mina försök till skärpning har kapsejsat som Costa Concordia. 
Många gånger tidigare har jag stått och stirrat garderobsbytet i ansiktet, men aldrig har det varit så här nära. Jag kan tyvärr inte påstå att det känns bra - även om jag hade en kort period av återseendets glädje med mina bröst (var har ni varit de senaste femton åren!)
Nu är frågan - vad göra? Acceptera faktum eller kämpa emot? Damn you, pojkvän som gör så goda brownies... och hemgjord chokladglass... Och damn you Österrikiska choklad, vars förföriska frestelser och bedrägliga sirensång lockat mig i fördärvet!
Två dagar nu utan godis.
Två dagar and counting.
Annars får jag väl ge upp och anamma brorsans devis: "Varför ha ett sexpack när man kan ha en hel kagge?"

Att vara den man är

Publicerad 2013-10-29 22:36:52 i Nördigt,

På söndag har vi bjudit över några vänner för intagande av en läskig middag Halloween-style. En av dem funderade på att ha på sig en Guy Fawkes-mask eftersom det är "såpass nära den femte november".
Per citerade "Remember, remember, the fifth of November..." och frågade mig sedan hur versen fortsätter. Jag fyllde i "Remember, remember, the fifth of November, the Gunpowder Treason and Plot. I know of no reason why the Gunpowder Treason should ever be forgot."
Jag älskar att umgås med människor som delar min referensvärld. Som kan recitera onödiga, men vackra verser och som inte behöver höja frågande på ögonbrynen när vissa saker diskuteras: t ex Adamantium, Osynliga Universitetet, Vogoner eller Marquis de Carabas. 
Jag känner mig hemma med dem.
Jag ÄR hemma med dem.

Om

Min profilbild

Julle

En blogg om livet, universum och allting.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela