newbuz.blogg.se

Viva Las Vegas!

Publicerad 2014-08-09 06:46:54 i Livet, universum och allting, Resor och upplevelser,

Under våra dagar i ett galet varmt Las Vegas hann vi med att besöka ett maffiamuseum, gamla Las Vegas (Fremont Street) samt diverse mastodonthotell och shower. Till min stora förvåning fann jag att jag faktiskt gillade Las Vegas - trots dess glittriga och plastiga yta.
 
 
Staden är som en hägring i öknen - en illusion - men ett ganska underhållande sådan! Att vandra omkring inne på The Venetian, under en konstgjord himmel med konstant skymning, och titta på gondolerna som glider omkring i kanalerna; det är riktigt udda!
 
 
Under ett par futtiga timmars promenad kan du tumla runt i medeltidsborgar, piratbåtar, gamla Rom och Venedig - och röra dig från Mirages eldsprutande vulkanshow till Bellagios dansande fontäner. På vägen möter du Louboutin-skodda fotomodeller, blåhåriga tanter, lättklädda showdansare, hillbillys, Chewbacca och blekfeta turister i för små linnen.
 
Jag blev alldeles vimmelkantig av alla intryck vilket är, misstänker jag, något av själva poängen. För i de eviga skymningarnas luftkonditionerade spelhallar slösade jag bort en handfull dollars.
 
Det gick inge bra...
Per lyckades med det omöjliga och slog casinot! Han spelade för 5 dollar och vann 6.5 dollar! Nu tycker jag kanske att han blev lite VÄL glad över sin seger... men å andra sidan surade jag fortfarande över min förlust.
 
Men på det stora hela blev summan av kardemumman att jag kommer nog återvända till Las Vegas nån gång - helt medveten om dess dekadens och tillgjordhet, och fullständigt omfamnande densamma!
 
Colgate på er allihopa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julle

En blogg om livet, universum och allting.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela