Mumma med nötig fisk
Pojkvännen gjorde så förfärligt god fisk till middag så jag måste faktiskt tipsa om den här på bloggen! Alltså - införskaffa valfri vitfisk (vi hade köpt niltilapia). Gör sedan en panering enligt följande:
- 1,5 dl havregryn
- 70 g cashewnötter
- 0,5 dl hasselnötsmjöl
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl susardo (eller hur tusan det nu stavas... italiensk ost)
- 0,25 dl solroskärnor
- 0,25 dl pumpakärnor
- en liten bit ingefärarot
- 10 cm grön chili
- salt
Mixa hela alltet och försök sedan få ett så tjockt lager panering som möjligt på varje fiskbit. Medan du steker fisken (5-6 minuter per sida), pressa citron över varje fiskbit. Du kan med fördel göra en sås genom att bara drälla lite grädde i stekpannan och salta.
Älskade nötsmaken på paneringen tillsammans med fisken. Löjligt gott.